EL CUBANO

EL CUBANO un proiect realizat în 2022 pentru foodtruck-ul cu cel mai bun sandwich cubanez gustat vreodată.

Fiind o un foodtruck mobil, nu poate fi vizionată într-un loc fix. El Cubano poate fi găsit pe la diverse festivaluri sau evenimente din țară. Suprafața pictată măsoară 38 mp 

STATEMENT 

„Orice revoluție începe cu un sandwich revoluționar „

Conceptul lucrării se învârte în jurul idee de sandwich revoluționar, atât la propriu cât și la figurat. Astfel, după un brainstorming cu echipa, am creat mascota brandului, inspirat din gastronomia cubaneză împletită cu personalitățile marcante ale Cubei. Pornind de la această mascotă și ideea din spatele, am elaborat pas cu pas identitatea brand-ului.

Am ales să mergem pe o cromatică simplă, formată preponderent din nuanțe de roșu și galben, pentru că aceste culori stârnesc pofta și dorința privitorului. De asemenea roșul poate să simbolizeze și pasiune, astfel conturând ideea de mâncare făcută cu pasiune și dragoste.

La prima întâlnire cu clientul ni s-a spus că design-ul este deja făcut și că este nevoie doar de implementarea acestuia pe rulotă. Totuși după ce am văzut design-ul inițial, am constatat că ar fi de lucru atât pe partea de identitate vizuală cât și pe partea de design pentru pictura în sine. 

Astfel, am cerut 7 zile extra la proiect, pentru a putea propune varianta noastră de design. Pornind de la ideea de bază și de la nevoile clientului, am conceput o nouă identitate a brandului care se potrivea mai mult cu modelul de business.

După finalizarea propunerii, am programat o întâlnire de feedback în cadrul căreia am prezentat schițele și toată ideea din spatele lor. După un timp de gândire, clientul a acceptat varianta propusă de noi, astfel am început etapa următoare a proiectului, și anume listele de culori și pregătirea „acțiunii”.

 

 

La realizarea lucrării am participat 3 artiști V-Light. Nick „n0-b0dy” Uicreh s-a ocupat de partea de design și identitate, iar Ruxandra „Rxs” Spătaru și Andrei „The Plant” Atomei s-au ocupat de implementarea acestuia pe suprafața de lucru. Pictura în sine adurat 6-7 zile și am utilizat aproximativ 45 de sprayuri.

Am avut parte și de câteva dificultăți tehnice din cauza suprafeței de lucru. Întreaga suprafață a rulotei este acoperită cu un strat aderent, care avea un grad de absorpție a vopselei extrem de mare. Astfel, ne-am trezit că după ce am dat baza de culoare, am consumat toate tuburile de vopsea rosie alocate pentru proiect. Noroc că  avem un furnizor de sprayuri foarte prompt și am reusit să suplimentam lipsurile și să finalizăm lucrarea la timp.

Alte proiecte