Glimpses of NATURE

GLIMPSES OF NATURE este un complex de lucrări conceput în 2019 pentru Cartierul Cores, fiind unul dintre cele mai mari proiecte realizate de noi până în prezent, măsurând un total de 700 de metrii pătrați.

untitled-19

Aceast complex de lucrări poate fi găsit în Brașov, România, mai exact în zona Cartierului Coresi și Coresi Shopping Center. Proiectul înglobează 5 puncte de transformare electrică, 2 spații de joacă și un skatepark.

STATEMENT 

La prima întâlnire cu clientul ni s-a sugerat să integrăm în design elementele istorice locale. Pe vremuri, in locul Cartierului Coresi se aflau 2 uzine foarte cunoscute care produceau tractoare și avioane cu prestigiu mondial. De asemenea, pentru inspirație, ni s-a prezentat un un muzeu al tractoarelor și avioanelor aflat chiar în inima cartierului.

 Pornind de la aceste idei și după alte câteva ore de documentare și discuții cu echipa,  am elaborat o serie de schițe având în prim plan elementele istorice locale dar și elemente specifice zonei Brașovului. Astfel am adus în prim plan tractoarele si avioanele încercând să păstrăm și să scoatem în evidență valorile istorice locale, pe un fundal dominat de natură, munți și verdeață. 

Prin aceste lucrări am urmărit să ridicăm niște toteme ale echilibrului, care balansează naturalul cu artificialul, și care evocă atât parte de tehnologie și istorie locală, dar și frumusețile naturale specifice zonei Brașovului.

Pentru conceperea acestui proiect am lucrat 4 artiști din echipa V-Light pe o perioadă de  30 de zile, timp în care am folosit  aproximativ 500 de sprayuri și câteva zeci de litrii de vopsea lavabilă.

De asemenea îi mulțumim în mod special lui Adi Valie (SHPE) care a lucrat cot la cot cu noi și a fost mereu entuziast și dispus să „se murdărească”, dar și lui Sergiu Negrea ( Pixel Ninja Studio) care s-a ocupat intens de partea de foto-video.

Cum în formulă completă am reușit să lucrăm doar zece zile, colegii noștrii Andrei „The Plant” Atomei și Ruxandra „Ruxx” Spătaru au depus restul de efort pentru terminarea proiectului rămanând la locație în Brașov. Acestia au reușit să finalizeze astfel skate park-ul, două locuri de joacă și restul de 3 transformatoare, aducând la linia de sosire unul dintre cele mai mari proiecte Visual Light Crew până la ora actuală.

 Acest proiect ne-a ajutat să ne facem o idee despre cum se desfăsoară o activitate de amploare, să ne înbunătățim logistica în afara orașului bază și, într-un final, ne-a oferit satisfacția de a avea un mini-muzeu Visual Light Crew în Brașov.

 „Morning Glory” este a doua compoziție ale proiectului. Această compoziție a fost coordonată de Nick „Ghost” Herciu și este un studiu anamorfic care privit din unghiurile potrivite prezintă o scenă aeriană care îmbină aviatica și natura în două fațete care decupează din peisajul urban.
 
 
 „Depoul de Tractoare” este una dintre primele compoziții ale proiectului. Această compoziție a fost coordonată de Paul „Ninja” Mureșan și este un studiu anamorfic care privit din unghiul potrivit prezintă elementele compoziționale ca și cum ar fi în interiorul corpului industrial, nu o intervenție pe pereții acestuia. Subiectul temei este reprezentat de avione și tractoare, ambele având istorie în zona Brașovului.
 
 
 „The child’s dream” este o lucrare foarte veselă și colorată menită să ne arate lumea prin lentilele copilăriei. Ni s-a spus că în apropierea acestui transformator va fi o scoală, astfel am încercat să facem în așa fel încât lucrarea să fie cât mai kid-friendly. Această compoziție a fost coordonată de Andrei „The Plant” Atomei și Ruxandra „Ruxx” Spătaru .
 
 
  „Sport in Nature” Această compoziție a fost coordonată de Andrei „The Plant” Atomei și Ruxandra „Ruxx” Spătaru și aduce în prim plan elemente naturale specifice zonei și două din sporturile ce pot fi practicate în zona Brașovului.
 
 

Alte proiecte