PERPLEX DIVER

PERPLEX DIVER este o ilustrație realizată de Ruxx în anul 2022, folosind aplicația Procreate. Ideea a apărut după mai multe documentari despre ocean și misterele ce încă nu sunt descoperite.

 
 
Mai mult de 80% din ocean este virgin pentru oameni, iar ideea de potențiali megalodoni existenți sau carcase sub forma de meduze cu tentacule lungi de câțiva zeci de metrii accentuează misterul.

 

STATEMENT 

Pe măsură ce scafandrul a coborât mai adânc în ocean, a fost înconjurat de întuneric. Dar deodată, lanterna a luminat două meduze care străluceau în întuneric.

Scafandrul a fost uimit de priveliște, înghețat de uimire în timp ce meduza plutea grațioasă în apă, emițând o strălucire moale, eterică. Meduzele păreau să danseze în apă, tentaculele lor trăgând în spate ca niște panglici în curent. Scafandrul nu s-a putut abține să nu fie hipnotizat de frumusețea lor, simțindu-se ca și cum ar fi asistat la ceva magic și de altă lume.

Pe măsură ce scafandrul înota mai aproape pentru a vedea mai bine, a putut vedea că meduzele erau luminescente, corpurile lor emitând o lumină albastră și roz moale care lumina apa din jurul lor. Scafandrul a fost captivat de felul în care lumina dansa și pâlpâia, de parcă meduzele dădeau un spectacol doar pentru el.

Pentru o clipă, scafandrul a uitat de orice altceva, pierdut în minunea strălucirii meduzei. A fost un moment pe care nu avea să-l uite niciodată, o experiență care avea să rămână cu el mult timp după ce a reapărut și a revenit în lumea de sus.

 

Procesul de realizare a ilustratiei a fost pură plăcere și experimentare. Am vrut sa combin culorile bazale de rosu și albastru cu nuanțele de roz și bleau. Având în vedere ca plăcerea mea e contrastul clar-obscur. Experimentarea a fost contrastul puternic dintre lumina și umbra și culorile țipătoare asortate oarecum într-un mod infantil.

Am experimentat cu această ilustrație și am adus-o până și în zona de AR (vezi stânga). De asemenea am creat și câteva printuri care pot fi găsite la noi pe shop.  

Alte proiecte