EQUILIBRIUM

EQUILIBRIUM este un proiect realizat în cadrul ediției a 7-a a festivalului de artă stradală SISAF, Sibiu 2021.

Această lucrare murală poate fi găsită pe malul râului Cibin, pe strada Metalurgiștilor nr. 1-3, și măsoară 168 mp (7 m înălțime pe 24 m lungime).

STATEMENT 
„Ritmul actual în care se deteriorează biosfera planetei pe care o populăm este cu adevărat alarmant. Dacă vom continua în stilul acesta, întreaga viață a Terrei va dispărea, încet, dar sigur. Copacii și pădurile vor fi doar niște relicve ale trecutului, iar animalele vor fi istorie, fiind prezente doar sub formă de fosile și amintiri de mult apuse. Acest peisaj apocaliptic nu este unul fantezist. Este unul foarte real și posibil. Doar noi putem schimba acest lucru și să reechilibrăm balanța om-natură. Trebuie să regândim sistemul de valori prezent astăzi în societățile noastre consumeriste, atât de adânc înrădăcinate în solul fertil al planetei, care are ca singur scop obținerea de profit.”

Pentru conceperea acestui proiect am participat 5 artiști din echipa V-Light dar și o mulțime de voluntari harnici, fără de care acest proiect nu ar fi fost la fel. Perioada de execuție a durat 7 zile, dar probabil ar fi durat cu 2 zile mai mult dacă nu aveam parte de ajutor suplimentar.

De asemenea îi mulțumim în mod special lui Juke care a lucrat cot la cot cu noi și a fost mereu entuziast și dispus să „se murdărească”, dar și echipei SISAF care s-a asigurat că avem tot ce ne trebuie.

În realizarea acestei lucrări am consumat 40L lavabil pentru bază, peste 120 de sprayuri cu vopsea și cu siguranță mai mult de 100 de capace de spray.

Până astăzi, Equilibrium este unul din proiectele noastre de suflet, atât datorită rezultatului final, dar mai ales datorită procesului. Pe parcursul acelor 7 zile am avut parte de inspirație, muzică bună, oameni talentați din mai multe medii culturale, voie bună, dans și foarte multă culoare . 

Alte proiecte