ELIADE'S BIRDS

ELIADE'S BIRDS este un proiect realizat în cadrul primei ediții a festivalului de artă stradală Rest:ART, Satu Mare 2021.

Aceaste lucrări murale pot fi găsită pe strada Mircea Eliade nr. 3, Satu Mare, România 

Proiectul „ELIADE’S BIRDS” s-a desfășurat în august 2021, în cadrul festivalului de artă urbană Rest:ART din Satu Mare, unde ni s-au oferit 4 fațade ale Școlii Gim. „Mircea Eliade”. Astfel, noi, împreună cu o echipă de voluntari devotați, am adus umpic de culoare orașului, având ca idee de pornire „zborul”.

Deși pentru Satu Mare arta stradală a reprezentat o noutate, comunitatea a fost foarte curioasă, prietenoasă și deschisă, întâmpinându-ne cu  reacții foarte pozitive și entuziasm.


Cele două rândunici în zbor au fost realizate în stilul modern, simplist și geometric, reprezentativ artistului. Cu un vast background în domeniul design-ului grafic, Nick reușește cu succes să transpună arta sa realizată digital direct pe suprafețele texturate ale pereților.


 

Cu o apariție maiestuasă, buha realizată de Ruxx domină spațiul prin contraste și postură. Artista, o maestră a construcției și a contrastelor reușește să redea spiritul discret, inteligent dar letal al păsării. 
 

 

 
Realizată de Ninja Sys, îmblânzitor al spray-urilor și maestru al artei tatuajului, pupăza reușește să evoce ideea zborului și a aspirațiilor înalte. Pictura a fost realizată în tehnică mixtă, combinând vopsea spray și lavabilă aplicate cu pensulă sau trafalet.
 
 
 
Ciocănitoarea, un animal activ, inteligent și mereu în căutarea următoarei oportunități, ne inspiră curiozitate și muncă intensă pentru atingerea obiectivelor. Pictura a fost realizată  de thePlant, artist specializat pe tehnica stencil și pictură în spray, punând accentul pe cromatică și elementele cu contraste fine.
 
 
Suprafețele puse la dispoziție pentru acest proiect au fost relativ mari pentru timpul de lucru alocat. Probabil că nu am fi reușit să livrăm picturile la aceeași calitate dacă nu aveam parte de voluntari harnici care ne-au dat o mână de ajutor pe întreg procesul de realizare. Mulțumim lui Juke, care a venit tocmai din Sibiu să ne ajute, și a voluntarilor asociației SamStudia care ne-au fost alături și au lucrat cot la cot cu noi.
 
Nu în ultimul rând dorim să mulțumim Primăriei Municipiului Satu Mare și a echipei SISAF pentru că au făcut posibilă această colaborare.
 
Ne bucurăm că am reușit să aducem unpic de culoare și în Satu Mare! 
 

Alte proiecte