AGS

AGS sau în formula extinsă Autogenial Services, este un mini-conglomerat care are 3 subsidiare cu servicii diferite. Pentru a păstra o comunicare și prezentare coezivă în toate aceste subsidiare, am dezvoltat o identitate vizuală unitară, care poate fi transferată la oricare din părțile constituente.

Identitate vizuală dezvoltată de Nick „n0-b0dy” Uicreh

CONTEXT 

AGS™ a fost unul dintre proiectele în care am fost subcontractați în anul 2021. De obicei nu ne implicăm în proiecte ca și subcontractori datorită logisticii complicate în acest tip de proiecte, însă AGS™ avea nevoie de o identitate coezivă, care să implice cele două firme constitutive într-o manieră funcțională.
 
Cum problema de rezolvat nu era una simplă, nu am putut să nu fiu atras de proiect.
(cei care mă cunosc sau au colaborat cu mine știu că urăsc problemele mici sau comune).

După dezvoltarea logo-ului principal, inspirat din structura insignei BMW, am creat și subdiviziunile specifice pentru fiecare dintre cele două firme constituente. Am păstrat același unghi și același feel în așa fel încât conexiunea dintre cele trei symboluri să fie evidentă, chiar mai mult, icon-ul AGS™ să fie clar constituit prin asamblarea icon-urilor firmelor din subordine.

 

 
Apoi am ales și font-urile specifice noului brand, pentru a păstra același feel central pornit de logotype-urile dezvoltate pentru identitate. Astfel Franklin Gothic ne oferă soluția pentru titluri, iar Montserrat este folosit pentru textul cu volum mai ridicat, datorită lizibilității de nivel ridicat.
 

Ultima parte constitutivă a identității a reprezentat-o paleta cromatică specifică, bazată pe două nuanțe de gri, negrul clasic pentru contrast și un gradient modulat dezvoltat special pentru AGS™, care să ofere un simț de profunzime vizualurilor.

De asemenea am oferit direcție creativă pentru produsele de birotică comune în cadrul unei companii de tipul AGS™, cât și pentru produse distincte, special gândite pentru funcționalitatea specifică a afacerilor constitutive, precum rama personalizată pentru numerele de înmatriculare a automobilelor care trec pragul Autogenial+™.

 
 
Într-un final am fost consultați și pentru soluția de personalizare a suprafețelor mari, precum reclama de pe clădirea AGS™ și sugestii pentru modul de personalizarea a spațiilor interioare sau a utilitarelor firmei.

Alte proiecte