Anularea comenzii

Pentru anularea unei comenzi, trebuie să ne contactați în cel mai scurt timp pe email (shine@vlight-crew.com),transmițând numărul comenzii.

Returnarea unui produs se poate face într-un termen de maxim 10 zile lucrătoare de la primire, respectând condiții de returnare. Înștiințarea de returnare se face în termenul menționat mai sus, pe adresa de email: shine@vlight-crew.com. Înștiințarea de returnare va cuprinde numarul comenzii, chitanță/dovada plății și informații cu privire la cauza pentru care se solicită returnarea. Returnarea produselor fără înștințare nu va fi acceptată.

Produsele digitale (texturi, brush-uri etc.) nu pot fi returnate.

Toate costurile de ambalare și livrare vor fi suportate integral de către client.

Ne rezervăm dreptul de a refuza colete deteriorate sau produse care prezintă semne de uzură. Ai obligația legală de a avea grija de produse cât timp se afla în posesia ta.

Condiții de returnare

– Nu pot fi returnate produse folosite. Produsul trebuie să fie în aceași condiție în care a fost primit, având toate etichetele și accesoriile.

– Returnarea produselor se va face într-un ambalaj care nu permite deteriorarea acestora pe durata transportului.

– Înștiințarea de returnare a produsului să fie făcută în termen de 10 zile de la primire

– Să se prezinte Bonul/Chitanța/dovada plății

Modalitate de returnare

Trimiterea unei înștiințări prin email, prin care se comunică numărul comenzii, bonul/chitanța/dovada plății și motivul returnării.

– Primirea unei confirmări de înregistrare a înștiințării în care se va regăsi și adresa de returnare

– Clientul va livra produsul către adresa de returnare

– Vom inspecta produsul să respecte toate condițiile de returnare

– Dacă produsul respectă condițiile de returnare, vom vira clientului contravaloarea produsului în termen de 1-3 zile lucrătoare sau îl vom schimba (la cerere)

– Dacă produsul nu respectă condițiile de returnare, acesta va fi trimis înapoi către client.

În cazul neplăcut în care magazinul livrează un produs greșit, aveți dreptul de a respinge livrarea acelui produs și vă va fi restituită integral suma de bani pentru produsul lipsă. Orice solicitare de returnare va fi discutată direct cu noi.

Ne rezervăm dreptul de a anula Comanda efectuată de către Utilizator, fără nicio notificare prealabilă și fără nicio obligație ulterioară a vreunei părți față de cealaltă sau fără ca vreo parte să poată să pretindă celeilalte daune-interese în următoarele cazuri:

a) Neacceptarea de către banca emitentă a cardului Utilizatorului, a tranzacției, în cazul plății online;

b) Invalidarea tranzacției de către procesatorul de carduri agreat de V-Light CREW, în cazul plății online;

c) Datele furnizate de către Utilizator, pe Platformă sunt incomplete și/sau incorecte;