INTO the wild

INTO THE WILD este unul dintre cele mai interesante proiecte realizate de noi în anul 2022.

La acest proiect au participat:  Ruxandra „R.S.” Atomei, Maria „Blck Luna” Dragoman, Nick „N0-b0dy” Uicreh și Andrei „the Plant” Atomei. 

CONTEXT 

 

„Into the Wild”, cu lucrările apartenente „Into the Deep” și „Deep in the Jungle”, reprezintă cel mai mare proiect pentru o persoană fizică la care crew-ul a lucrat până acum, atingând o suprafață totală de aproximativ 100 m2. Am mai creat lucrări murale pe suprafețe similare, însă exclusiv în format de festival sau pentru locații publice.
 
Clientul deține o locație în Sibiu unde locuiește împreună cu familia, dar oferă și în formulă decomandată cazare RB&B. Zidurile înconjurătoare fiind la un nivel mai ridicat față de locația casei, pot provoca un sentiment puțin claustrofobic.
 
Așadar scopul lucrărilor murale a reprezentat dezvoltarea unei compoziții care să transmită un sentiment de adâncime – pentru a contracara efectul claustrofobic – și dorința clientului a fost de a integra în temă natura, pentru a-i face pe vizitatori să simtă că sunt în afara urbanului.

După ce am stabilit împreună brief-ul proiectului, echipa noastră a trecut la faza de dezvoltare schițe, pentru ambele lucrări. Partea principală a proiectului, vizibilă de la intrare, surprinde scene subacvatice, iar la locația din spatele casei, unde sunt apartamentele RB&B, am dezvoltat o scenă de floră exotică, pentru a trimite privitorul în adâncul sălbăticiei.

 
Faza de schiță liniară a fost dezvoltată inițial, pentru a stabili compoziția de bază. Iar schițele au fost dezvoltate de colegii mei Ruxandra și Andrei Atomei.
 
Odată ce acestea au fost aprobate de client, am trecut la partea de dezvoltare cromatică, în care încercăm să prezentăm clientului nuanțele care o să apară în lucrare și cam care ar fi dispunerea acestora în compoziție.
 
 

Pentru a ne asigura că și clientul vede compoziția în aceiași formulă în care am gândit-o, Plant a dezvoltat și o simulare 3D modelată pe dimensiunile și imaginile primite inițial de la client.
 

Odată cu aprobarea acestor simulări, am trecut la următorul pas, anume extragerea nuanțelor din compoziție pentru stabilirea listelor de spray-uri și comandarea materialelor pentru deplasarea la Sibiu și transferarea lucrării pe suprafață.

O provocare aparte la acest proiect a fost diferența de nivel pe lungimea lucrării principale, care a necesitat o cantitate extra de street art yoga în transpunerea lucrării în anumite zone ale zidului.
 
Iar după aproape o săptămână de muncă, am reușit să facem pedarea lucrării și să facem pozele de documentare pentru proiect. Temperatura fiind destul de scăzută în perioada în care am transpus lucrarea, în acest moment eram fericiți că ne putem retrage la căldură și să ne uităm la poze.
 
În compoziție am integrat și un easter egg cerut de client, anume familie de peștișori, care reprezintă familia lor și în „tufișul” de alge cățelușul acestora, reprezentat ca un arici de apă. Această parte a compoziției a fost lucrul pe care ei îl pot aprecia cel mai mult.
 
 
Lucrare din spate are o dimensiune redusă, însă prezintă o gamă cromatică mai saturată decât compoziția subacvatică. Și aici am încercat să integrăm easter eggs în compoziție care să fie observate la analiză repetată.
 
 
 
La final am reușit să scanăm 3D lucrarea întreagă și Plant a pregătit-o aici într-o formulă interactivă. Mai târziu am primit și de la client cîteva poze cu locația finisată.
 
 

Alte proiecte