CACTUS WORLD

CACTUS WORLD este unul proiect artistic continuu, un spațiu de experimentat idei "spinoase" în diverse tehnici, materiale, utensile, de multe ori ne-convenționale.

În 2017 am inceput această călători cu o serie de schițe foarte stângace cu cactuși umanizați. Mă simțeam oarecum atașat de acest personaj, dar pe atunci nu mă gândeam că am să duc conceptul mai departe.
 

CONCEPT 

Acest proiect a pornit ca un exercitiu amuzant menit să mă ajute să îmi definesc propriul stil, dar curând a escaladat într-o provocare personală prin care vreau să văd cât de departe pot duce acest personaj, cactusul , care a devenit mascota mea personală. Acest personaj a trecut prin nenumărate tehnici și medii, de la desen clasic, la sculptură în lut, ilustrație vectorială, animație până la sculptură digitală… iar călătoria este abia la început.

În continuare am să vă prezint toate etapele parcurse până în prezent. Acest proiect este unul continuu, și voi actualiza pe parcurs statusul „călătoriei”, așa că pune-ți centura pentru că va fi o călătorie lungă și plină de diversitate.

El Pedro 1.0  (01.05.2020) 

Pe perioada pandemiei, am avut norocul să rămân în izolare împreună cu prietenii și colegii mei artiști de la V-Light Crew. Împreună am gândit o serie de ilustrații pentru a fi implementate pe produse ( printuri, căni, tricouri, hanorace, măști). Așa a apărut acest spinos, el Pedro, inspirat după una din primele schițe realizată cu 3 ani în urmă. 
 

 

El Pedro 1.1 – 3D (26.06.2020)

 O lună mai târziu, cu ajutorul lutului și a câtorva instrumente improvizate, s-a materializat primul model 3D de el Pedro lucrat 100% manual…la fel de stângaci ca și primele schițe.
 

Green Lan-Pedro (23.07.2020)

 
Tot în perioada pandemiei, împreună cu V-Light am pornit proiectul „Character Moday” de care ne-am ținut timp de 11 ediții. Săptămânal se alegea o tematică, și fiecare artist concepea un personaj pe ideea propusă. Astfel a apărut Green Lan-Pedro, o combinație între el Pedro si Green Lantern, în prima ediție Character Monday cu tema COMIC.

(Very) Short Comic  (28.01.2021)

Am conceput și o (foarte) scurtă bandă desenată de cu acești spinoși. Ideea, deși destul de banală, mi-a plăcut foarte mult, și aș vrea ca pe viitor să o continuui, cu ceva mai consistent și mai lucrat, atât din punctul de vedere al tehnicii de lucru cât și a poveștii.

 

 

El Pedro 2.0 (04.02.2021)

Un gif animat ceva mai complex, cu același cactus, de data asta cântând la chitară în timp ce gonește nebun prin deșert. Fundalul realizat in Photoshop iar animația în Procreate. 
 

 

Cactus Prickly (11.2021)

În 2021, partenerii noștrii de la SIGNMAKER ne-au popus să facem cateva design-uri de foi de stickere… și bineînțeles că am ales să continui tot pe tematica spinoșilori. De aici am început din ce în ce mai mult să scot mai multe serii de stickere cu cactuși.
 

 

Din anul 2022 am vrut să ies mai mult din zona de confort și astfel am început să cochetez și cu modelarea 3D digitală. Astfel, am învățat bazele software-ului Nomad Sculpt și am experimentat cu diferite forme simple, până am prins curaj și am simțit nevoia să concep ceva mai complex. Și astfel am ajuns la seria de cactuși 3D.

De asemenea am învățat și un pic de editare video, și m-am îndrăgostit în mod special de stop-motion. Tocmai din cauza asta animațiile realizate cu acești cactuși nu sunt fluide ci mai degrabă sacadate. Fiecare poziție a cactușilor este randat manual în Nomad Sculpt și apoi montată în Procreate, urmărind fix acel efect specific stop-motion-ului.

 

 

EL PEDRO 3.0

 

JUAN

PUNKITO

COUNT SPIKE

CARLOS THE ANARHIST

MR. STING

MORE EXPERIMENTS SOON…

Proiect realizat de the Plant

Alte proiecte