Food gone wild

Acest proiect măsuară în total 65 mp și a fost realizat pentru restaurantul brașovean Passage, în februarie 2020.

Pictura poate fi vizionată pe str. Carpenului, 500256, Brașov, jud Brașov, România

STATEMENT

Într-o lume în care ești ceea ce mănânci, nu poți să ai siguranța că ceea ce mănânci nu te va mânca defapt pe tine. În această lume burgării nu sunt de fapt niște „creaturi” inofensive care așteaptă cuminți în farfurie… o nu!  Ei sunt de fapt creaturi foarte periculoase. Totuși , pe cât sunt de periculoase, pe atât sunt de gustoase. Ești suficient de curajos (și pofticios) încât să accepți să te lupți cu acest monstru delicios?

PROCESUL ANTERIOR PICURII

La începutul anului 2020 am fost contactați de către echipa Passage pentru a realiza doua picturi murale pe pereții localului lor. Scopul principal al proiectului erau restaurarea peretilor murdari și vandalizați, dar s-a urmărit de asemenea și realizarea unor picturi ușor comice care să atragă privirea și să adauge un plus de valoare spațiului.

Astfel, după ședința de discovery , ne-am pus pe treabă. Am lucrat în jur de 7-8 zile pentru realizarea conceptului, schițelor și a listelor de culoare. Mai apoi, după o ședință de feedback în care am primit acceptul clientului, am dat comanda de materiale, ne-am pregătit toate cele necesare și am pornit la drum 

 

PICTURA MURALĂ

Pictarea efectivă a pereților a durat 4 zile…dar au fost 4 zile de februarie în care am avut parte de soare, vânt ploaie și ninsoare. Chiar și cu condițiile relativ aspre, inspirația și  satisfacția ( și hainele groase) ne-au ținut de cald . 

Ca la aproape toate proiectele  am început cu un strat de amorsă pentru a asigura o priză mai mare a vopselei pe perete și apoi, cu o culoare cât mai neutră, am început schița. În general etapa aceasta este cea mai crucială, deoarece, dacă schița este gresită, e posibil să îți dai seama de asta doar după ce ai alocat deja ore bune de lucru, pentru ca mai apoi să o iei de la început. Norocul nostru că avem un as în mânecă, și anume colega noastră Ruxx care este expertă în construcție și perspectivă.

După ce schița a fost finalizată am continuat cu baza de culoare, simplificând astfel toate formele în pete simple de culoare. Peste aceste pete am venit ulterior cu umbre și lumini aplicate cu culori opace dar și transparente. 

Ca și ultim pas în realizarea lucrării, am adăugat detalii și efecte. De obicei acest proces este cel mai dificil, deoarece necesită un control foarte bun a ustensilelor de lucru. 

 

*Desigur, in ziua 3 a venit și Poliția Locală să ne prindă „în fapt” în spontanul act de creație, dar după ce au vazut autorizația ne-au lăsat în pace*

Alte proiecte