NINJA'S SURE I CAN

Paul "Ninja" Mureșan este unul dintre membrii fondatori Visual-Light Crew și în 2023 m-a contactat pentru a dezvolta o formulă pentru propria identitatea vizuală.

Identitate vizuală de bază dezvoltată de : Nick „n0-b0dy” Uicreh

Proiectul nu a fost implementat deoarece Ninja a considerat că nu se mulează total pe caracterul acestuia, însă ne-a dat ok-ul pentru a prezenta proiectul în format de concept, fiind unul dintre proiectele mele preferate din 2023.

Formula logo-ului a fost dezvoltată combinând elementul de spray cap care trimite către domeniul de activitate și elementul de shuriken care dublează numele stabilit pentru brand-ul personal.

Odată ce am stabilit formula principală a logo-ului, am dezvoltat ca de obicei și variantele alternative ale acestuia pentru diverse formate compoziționale.

Folosind ca inspirație lucrările murale ale artistului, am dezvoltat și gama cromatică Ninja’s™, bazată pe cele două nuanțe principale Telemagenta și Pastelltürkis.
 
Pentru a ne lega de domeniul de activitate, nuanțele din gama cromatică Ninja’s sunt derivate din lista de nuanțe a spray-urilor Montana.
 
Am creat și o formulă tipografică pentru a fi implementată în identitate. Iar pe lângă cele două font-uri principale am integrat și un font spray paint pentru reprezentarea motto-ului dezvoltat pentru brand. „Sure I can” are funcțiune multiplă: transmite firea entuziasmată și încrezătoare a lui Ninja, are elementul de „can” care trimite către street art și fonetic, este similar cu pronunția cuvântului „shuriken”. ( trebuie să recunosc că am fost foarte mândru când am ajuns la această formulă)
 
Am creat de asemenea și un arsenal de icon-uri care pot fi integrate în vizualurile brand-ului pentru o imagistică elaborată.
Odată ce elementele principale ale identității vizuale au fost stabilite, am început să dezvolt formule de construcție pentru vizualuri și merchandise personalizat conform stilului vestimentar al lui Ninja și a zonei de street culture.
 
Având și o prezență constantă pe social media, am considerat util să dezvolt și o formulă de construcție pentru postări și reel-uri.

 

 
Am fost puțin dezamăgit că Ninja nu a simțit că se poate identifica cu identitatea vizuală dezvoltată, însă branding-ul personal fiind singura zonă de identitate unde opinia subiectivă a clientului primează, am înțeles reticența acestuia.

Mă bucur în același timp că acesta a fost de acord cu prezentarea proiectului în portofoliul nostru, pentru a putea exemplifica cum am rezolva o identitate în domeniul în care activăm.
 

Alte proiecte